Tarhoňa s červenou řepou a koprem

Tarhoňa s červenou řepou a koprem – porce pro 4-6 osob

  • Balíček tarhoni (těstoviny, lze koupit třeba v Lidlu)
  • 4 menší bulvy červené řepy
  • Trikatu (směs koření: pepř černý, pepř bílý a zázvor) nebo černý pepř
  • Sůl
  • Ghí nebo olivový olej
  • Měkký kozí sýr
  • Kopr

Červenou řepou omyjeme, překrojíme napůl, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 st. asi 40 min., záleží na velikosti řepy.

Po upečení necháme vychladnout,oloupeme ze slupky a nastrouháme.

V hrnci rozpálíme tuk a osmahneme na něm tarhoňu do růžové barvy, po celou dobu míchame,aby se nám nespálila. Zalijeme vývarem nebo vodou cca 2 cm nad tarhoňu, aby se dusila a ne vařila, dle potřeby osolíme a dusíme ji cca 15 minut.

Do uvařené horké tarhoni zamícháme nastrouhanou řepu a najemno nasekaný kopr.

Servírujeme s kozím sýrem.