Tarhoňa s červenou řepou a koprem – porce pro 4-6 osob
- Balíček tarhoni (těstoviny, lze koupit třeba v Lidlu)
- 4 menší bulvy červené řepy
- Trikatu (směs koření: pepř černý, pepř bílý a zázvor) nebo černý pepř
- Sůl
- Ghí nebo olivový olej
- Měkký kozí sýr
- Kopr
Červenou řepou omyjeme, překrojíme napůl, osolíme, opepříme, zabalím
Po upečení necháme vychladnout,oloupeme ze slupky a nastrouháme.
V hrnci rozpálíme tuk a osmahneme na něm tarhoňu do růžové barvy, po celou dobu míchame,aby se nám nespálila. Zalijeme vývarem nebo vodou cca 2 cm nad tarhoňu, aby se dusila a ne vařila, dle potřeby osolíme a dusíme ji cca 15 minut.
Do uvařené horké tarhoni zamícháme nastrouhanou řepu a najemno nasekaný kopr.
Servírujeme s kozím sýrem.