Banány opečené na ghí

Banány opečené na ghí (přepuštěném másle)

Začal podzim. Po parném létě nám teploty skokově klesly o téměř 20 stupňů…

Našemu organismu to nedělá vůbec dobře. V ohrožení je i nervová soustava. Proto je dobře si ji hýčkat a udělat jí dobře například touto dobrotou.

  • 1 banán
  • Ghí (přepuštěné máslo)
  • Skořice
  • Kardamom

Na pánvičce rozehřejeme ghí, dáme na něj podélně překrojené banány, okořeněné skořicí a kardamomem. Opečeme z obou stran a podáváme. Je to výborná svačinka nebo dezert po obědě,případně můžeme přidat ráno do kaše.

Pozn.
Jitka – Já je mám ráda rozňahňané na kaši…
Blanka – místo Ghí lze alternativně použít i klasické máslo, ale není to ono…