Lahodné guacamole s domácími nachos

Lahodné guacamole pro 4 osoby:

2 zralá avokáda
1 zralé rajče nebo 3-4 cherry rajčátka
½ cibule nebo šalotky
Šťáva z 1 limetky
Stroužek česneku
Čerstvý koriandr
Sůl
Chilli paprička ( kdo nemá rád pikantní, může vynechat)

Avokáda vydlabeme lžičkou a namačkáme vidličkou. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme na malé kousky, přidáme k rozmačkaným avokádům , dále přidáme nakrájenou cibuli, namačkaný česnek a chilli papričku. Do směsi přidáme šťávu z limety, která nám kromě skvělé chuti zabrání oxidaci avokáda, takže nám nezhnědne, ale zůstane krásně zelené.
Nakonec směs osolíme, opepříme a přidáme nasekaný koriandr. Vše promícháme. Já dip nevypracovávám dohladka, mám raději hrubší strukturu, kdy si vychutnám lépe chuť avokáda. ..

 

Domácí nachos z polenty

1 hrnek Polenty
2 hrnky vody
1 lžíce olivového oleje
Sůl
Polentu dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme sůl a olivový olej. Zahříváme 2 minuty.
Hotovou polentu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Jakmile vychladne, nakrájíme ji na požadované tvary.
Následně můžeme připravit dvěma způsoby:

  1. Předehřejeme troubu na 200 ˚ C a pečeme cca 15-20 minut. Záleží, jak vám peče trouba.

Na minimu tuku, doporučuji přepuštěné máslo nebo olivový olej, opečeme polentu z obou stran. Buťe trpěliví, chvíli to trvá.

 

Detaily z přípravy: