- 2 lžíce rostlinného oleje
 - čerstvá nebo sušená chilli paprička
 - 2 cibule
 - 600 g předního hovězího masa (můžete přidat i kosti, vývar bude silnější)
 - 6 stroužků česneku
 - 6 plátků čerstvého zázvoru
 - 2 hvězdičky badyánu
 - 1 skořice celá
 - 1 velké rajče
 - 2 bobkové listy
 - 1.5 lžičky mleté sladké papriky
 - sůl
 - 2 lžíce sójové omáčky
 
Nahrubo pokrájenou cibuli a nasekanou chilli papričku nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte kostky masa a ze všech stran ho opečte. Zasypejte plátky česneku a zázvoru, přidejte badyán, skořici, nasekané rajčete, bobkové listy, sladkou papriku (pokud máte rádi více pikantní, nahraďte půlku pálivou), vrchovatou lžičku soli, sójovou omáčku a 1 a 1/2 litru vody.
Vařte asi 2 hodiny, až je maso perfektně měkké (v tlakovém hrnci stačí přibližně polovina času). Vyndejte koření a případně dochuťte.
Podávejte s asijskými nudlemi a nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.
TIP: Polévku připravujte nejlépe den předem, aby se pěkně propojily chutě a také jste z povrchu mohli po vychladnutí sundat přebytečný tuk.
    

